Toestemming voor uitwisseling patiëntgegevens

Toestemming voor uitwisseling patiëntengegevens

Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP.

Op dit moment kunnen huisartsen, huisartsenposten, apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP.

U, de patiënt, dient daar vooraf uitdrukkelijk toestemming voor gegeven te hebben. 

Als u dit heeft gedaan, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen.
Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.
Deze gegevens zijn de door u gebruikte medicijnen, allergieen, contraindicaties, recente bloeduitslagen, ernstige ziekten zoals hartziekten, Diabetes, Astma, COPD enz.

Voordat uw gegevens hiervoor gebruikt kunnen en mogen worden dient u hiervoor uitdrukkelijk toestemming gegeven te hebben. Vandaar dat ik u deze mail stuur met een bijlage voor een toestemmingsformulier, LSP-toestemmingsverklaring.pdf

Dit dient u ondertekend bij mij, uw huisarts, in te leveren of terug te mailen. U kunt op 1 formulier al uw gezinsleden vermelden. U kunt ook op deze website online met gebruik van DigiD uw toestemming geven.
Ik zal uw keuze, wel of geen toestemming voor gegevens uitwisseling, dan in uw patientendossier van mijn praktijk opnemen. Als u uw toestemming na 1 november 2013 al gegeven heeft, dan is deze al door mij verwerkt.

Aangezien ik van een belangrijk aantal patienten nog niet op de hoogte ben van hun keuze, heb ik de vrijheid genomen om aan iedereen welke mij een email adres gegeven heeft, deze mail te zenden.

Op dit moment is het niet mijn bedoelling om van deze nieuwsbrief een regelmatig terugkerend iets te maken, u hoeft zich dan ook nog niet af of aan te melden.

Met vriendelijke groet, Jeroen van de Walle