Toestemming medische gevens uitwisseling

OPT-IN regeling

Er is een LSP (landelijk schakelpunt) ontwikkeld. Hierdoor wordt het mogelijk dat uw medische gegevens in het EPD (elektronisch patiëntendossier) van uw huisarts door andere zorgverleners ingezien kunnen worden. Bij andere zorgverleners moet u denken aan de huisartsenpost, apothekers, andere huisartsen en ziekenhuisartsen. De toestemming wordt geregeld via een “opt-in”-regeling. Dit betekent dat u voor inzage toestemming moet geven. Als u niets doet, geeft u te kennen dat u niet wilt dat uw gegevens gedeeld worden

Wilt U meer informatie over dit LSP, lees dan de folder van de VZVZ op de website: www.vzvz.nl. Er is ook kritiek op deze inzage in uw medische gegevens: De regeling is nog in ontwikkeling, terwijl nog onduidelijk is of uw toestemming opnieuw wordt gevraagd als de opties uitgebreid worden. Ook zijn er twijfels over de veiligheid van de privacy. Wij respecteren het als u uw keuze over toestemming geven uitstelt.

U kunt toestemming geven via: - een toestemmingsformulier dat u hier kunt downloaden en inlevert bij de praktijk; - u kunt ook online uw toestemming geven via de website www.ikgeeftoestemming.nl.

 

Zie ook mijn mailing:  https://hp-de-lus.email-provider.nl/web/1_z4t16xpj/ckbatxffe7/ytqdlk3pag/onolbkys73